W święta, przy stole, zasiadają z Nami często Maluchy z bliższej czy dalszej rodziny. Najchętniej jadłyby jajka z czekolady, polane i wypełnione czekoladą. Babcia naszej Lindy ma pomysł na zachęcenie dzieci do tradycyjnych potraw. Spróbujcie!

Jaja w postaci grzybków ułożone na trawce (rucola) i z dodatkiem szynek i wędlin Wielkanocnych.

Składniki:

  • jaja ugotowane na twardo
  • pomidorki koktajlowe
  • majonez
  • rucola
  • wędliny wielkanocne

Przygotowanie:

Jajka ugotowane na twardo obrać ze skorupek i ściąć grubszy czubek. Postawić na rucoli. Ozdobić kapeluszem z pomidorka poprzez przecięcie pomidora wpół.  Delikatnie, łyżeczką wyjąć cały środek (miąższ i pestki) żeby kapelusz był podobny do grzyba. Kropeczki tworzymy z majonezu.

Druga wersja jajek: ugotować je na twardo,obrać, delikatnie obciąć cieńszy czubek jajka i wyjąć żółtko. Wyjęte żółtko ucieramy razem z miąższem pomidora, doprawiamy do smaku. Tą masą wypełniamy jajka. Pozostałość ja w pierwszej wersji.

Podziel się linkiem!